אל תזרקו יותר את שאריות הקפה שלכם והשתמשו בהן ב-4 המתכונים המפתיעים האלה!

15/11/2024
//
Hayyim Josephs

צמצום בזבוז מזון הוא אחד האתגרים המשמעותיים ביותר של זמננו. מדי יום נזרקות כמויות גדולות של אוכל, למרות שניתן לעשות בהם שימוש חוזר בדרכים יצירתיות וטעימות.

היום אנחנו מתמקדים במשהו שנשכח לעתים קרובות: בסיס כוס הקפה. אל תיתן לזה לגמור לפח! עם קצת דמיון אפשר להפוך את השאריות הללו למנות מפתיעות. בואו לגלות איך.

רעיונות חדשים לשאריות מצרכי כוס הקפה

עוגיות קפה ושוקולד

מרכיבים:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 50 גרם של שאריות בסיס כוס קפה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 קורט מלח

הוראות:

  • בקערה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח.
  • מוסיפים את החמאה הרכה ועובדים עד לקבלת תערובת חולית.
  • מוסיפים את הביצה ואת בסיס כוס הקפה, מערבבים היטב.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס ויוצרים מהבצק כדורים.
  • מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומבשלים בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.

גלידת קפה

מרכיבים:

  • 300 מ"ל שמנת טרייה
  • 200 מ"ל חלב מרוכז
  • 100 גרם של בסיס כוס קפה מתקדם
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות:

  • מקציפים את השמנת עד שהיא נעשית יציבה.
  • מוסיפים לאט את החלב המרוכז, מערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את בסיס כוס הקפה ותמצית וניל.
  • יוצקים את התערובת לכלי עמיד במקפיא ומקפיאים ל-4 שעות לפחות.

שייק קפה אנרגיה

מרכיבים:

  • 1 בננה בשלה
  • 200 מ"ל חלב שקדים
  • 50 גרם של שאריות בסיס כוס קפה
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית אבקת קקאו
  • קרח (אופציונלי)

הוראות:

  • שמים את כל החומרים בבלנדר.
  • מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  • הוסף קרח אם אתה רוצה משקה קריר יותר.

מוס קפה

מרכיבים:

  • 200 מ"ל של קצפת
  • 100 גרם של בסיס כוס קפה מתקדם
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 50 מ"ל מים חמים
לִקְרוֹא  הטריקים לעוגה סופר לחה שתשאיר את כולם פעורי פה

הוראות:

  • ממיסים בקערה את הג'לטין במים החמים.
  • מוסיפים את בסיס כוס הקפה ואבקת הסוכר.
  • מערבבים את התערובת עם הקצפת.
  • מוזגים לכוסות ומניחים לצינון במקרר למשך שעתיים לפחות.

טיפים לאחסון מזון ובטיחות

חָשׁוּב: אחסון נכון של בסיס כוסות קפה הוא חיוני להבטחת בטיחות המזון ולשימור טעמים. הנה כמה הצעות:

  • שומרים שאריות בכלי אטום במקרר וצורכים תוך 2-3 ימים.
  • ודא שבסיס כוס הקפה מקורר לחלוטין לפני הכנסתו למקרר.
  • אם אינך מתכוון להשתמש בו בקרוב, אתה יכול להקפיא אותו עד חודש. מפשירים במקרר לפני השימוש.

עם הרעיונות והעצות הללו, הפחתת בזבוז המזון הופכת לא רק לחובה, אלא גם להזדמנות להתנסות במטבח ולגלות טעמים חדשים. תהנה ותהנה מהארוחה שלך!

Hayyim Josephs

חיים ג'וזפס הוא יוצר תוכן שמחבר בין עולם הלייף-סטייל לבין הדיגיטל, תוך כדי שיתוף תגליות יום-יומיות ומידע חדשני על מדיה חברתית, אפליקציות ניידות וסמארטפונים. בכתיבתו הוא מביא זווית אישית וחמימה לכל נושא, יוצרת חיבור קרוב עם קהל הקוראים. חיים מוביל את הקוראים לעולם שבו הטכנולוגיה והחיים משתלבים בהרמוניה.

Scroll to Top