ה accrasפנקייקים טעימים ממוצא קריבי, הם פיצוץ אמיתי של טעמים.
מטוגן באופן מסורתי כדי להשיג את הפריכות שאי אפשר לעמוד בפניה, כיום רבים מחפשים חלופות בריאות יותר מבלי לוותר על הטעם. תארו לעצמכם שאתם מסוגלים להכין אקרים ללא שמן, תוך שמירה על הטעם והמרקם האופייניים להם.
איך זה אפשרי? בואו לגלות את הסודות הכמוסים מאחורי השימוש בטיגון האוויר כדי לקבל אקרה מושלמת, ללא רגשות אשם.
מרכיבים חיוניים
הבסיס לאקרס טוב הוא בחירת המרכיבים הנכונים. זה מה שאתה צריך:
- קמח חומוס: לתת עקביות רכה לבצק.
- בקלה מלוח: המרכיב העיקרי, עשיר בטעם.
- עשבי תיבול ארומטיים: כמו פטרוזיליה וכוסברה לניחוח רענן.
- תבלינים: פלפל, כמון וצ'ילי למגע פיקנטי.
- שום ובצל: כדי לשפר את הטעם הכללי.
הכנת הבצק
השרייה ובישול בקלה
יש להשרות את הבקלה בצורה נכונה כדי לסלק את עודפי המלח. בצע את השלבים הבאים:
- משרים את הבקלה במים קרים ל-24 שעות לפחות, מחליפים את המים כל 6 שעות.
- מבשלים את הבקלה במים רותחים במשך 10 דקות עד לריכוך.
- מסננים ומניחים לו להתקרר לפני שחותכים אותו.
מערבבים את החומרים
לאחר שהבקלה מוכן, בצע את השלבים הבאים להכנת הבצק:
- בקערה גדולה מערבבים את קמח החומוס עם המים בהדרגה עד לקבלת בלילה סמיכה.
- מוסיפים את הבקלה הקצוץ, עשבי התיבול הארומטיים, התבלינים, השום והבצל הקצוצים דק.
- מוודאים שהבצק אחיד ומעורבב היטב.
בישול בטיגון אוויר
מחממים ומניחים את הטיגון האוויר
כדי להשיג אקרים פריכים, שימוש נכון בטיגון האוויר חיוני:
- מחממים את הטיגון האוויר ל-180 מעלות למשך 5 דקות.
- הגדר זמן בישול של 15 דקות, הפוך את האקרה באמצע הבישול להשחמה אחידה.
מסדרים את האקרה
כדי להבטיח שהאקרה מתבשל באופן שווה:
- יוצרים מהבצק כדורים בעזרת כף ומניחים אותם בסלסלת הטיגון ללא חפיפה.
- השאירו מספיק מרווח בין הכדורים כדי לאפשר לאוויר לזרום בחופשיות.
סודות ההצלחה
איזון בלילה
בצק דק מדי עלול לגרום לאקרות תקלות, בעוד שבצק סמיך מדי עלול לא להתבשל כראוי מבפנים. איזון הוא המפתח.
שימוש בתבלינים טריים
תבלינים טריים, לעומת מיובשים, מעצימים את הטעמים ומציעים ארומה עזה יותר.
טעויות נפוצות שיש להימנע מהן
- אל תעמיס הטיגון: ייתכן שהאקרה לא תהיה פריכה מדי.
- אל תוותרו על חימום מוקדם: מבטיח בישול אחיד וקרום זהוב.
פתרונות לבעיות נפוצות
אם האקרים הם גומיים, בדקו את עובי התערובת ובדקו שהטיגון חומם כראוי. אם הם יבשים מדי, נסו להפחית מעט את זמן האפייה או להוסיף עוד מעט לחות לבצק.
עכשיו, כשאתם יודעים את הסודות להכנת אקרה מושלמת בטיגון האוויר, אתם מוכנים להדהים את האורחים שלכם עם המנה האקזוטית והקלה הזו!