ה תפוחי אדמהמלכות בלתי מעורערות של השולחן האיטלקי, ניתן להכין בדרכים רבות. אבל אתה יודע שיש טעות נפוצה שעלולה לגרום לך לאבד חפצי ערך חומרים מזינים?
אם אתה רגיל לקלף אותם תמיד, אולי כדאי שתשקול מחדש את ההרגלים שלך. בואו לגלות יחד את הסיבות שעשויות להפתיע אתכם.
תפוחי אדמה נחשבים אמיתיים נאגטס תזונתייםהודות לתוכן שלהם ויטמין B, ויטמין C וכמות ניכרת של אֶשׁלָגָן.
חומרים מזינים אלו לא נמצאים רק בעיסה, אלא מאוחסנים בהם בעיקר לְקַלֵף. קילוף תפוחי אדמה פירושו למנוע מהם חומרים מזינים חשובים.
בישול עם הקליפה: סוד לאי איבוד חומרים מזינים
ה בישול עם הקליפה שומר על מקסימום חומרים מזינים. אלכסנדרה רציה, מומחית לתזונה, ממליצה לבשל תפוחי אדמה כמו זה.
הקליפה הוא פועל כמו מגן, ומונע מהוויטמינים היקרים להתמוסס למים במהלך הבישול. זה חשוב במיוחד עבור ויטמין C שהוא מסיס במים.
אל תשכח לשטוף את תפוחי האדמה היטב לפני בישולם, אולי לטבול אותם במים עם כמה טיפות של חומץ לבן כדי לוודא שהם נקיים.
אפשרות הבישול הטובה ביותר: מאודה
האם אי פעם חשבת על ה בישול בקיטור? לא רק שזו הבחירה האידיאלית לשמירה על הכל שלם חומרים מזיניםאבל גם מאפשר לך לשמור עלאינדקס גליקמי של תפוחי אדמה.
זה חשוב אם אתה רוצה לשמור על תזונה מאוזנת. בעוד שאפייה יכולה להגדיל את המדד הזה, להביא אותו לרמה הרבה יותר גבוהה.
טיפ מעשי: איך לקלף בקלות לאחר הבישול
אם אתם מעדיפים לאכול תפוחי אדמה ללא הקליפה, טריק הוא להפעיל את תפוחי האדמה מתחת למים קרים מיד לאחר הבישול. זה יוצר א הלם תרמי מה שעוזר להסיר את הקליפה במהירות ובקלות.
ניסוי ושינוי בתזונה חיוניים לתזונה בריאה. נסה לבשל את תפוחי האדמה תוך שמירה על לְקַלֵף ולגלות טעמים חדשים שיפתיעו אותך.
זכרו, פשטות מובילה לרוב לתוצאות טעימות ומזינות.