ככל שהטמפרטורות יורדות והימים מתקצרים, חיוני לדאוג למערכת החיסונית שלך.
ויטמין D הוא אחד מבעלי ברית המפתח לשמירה על בריאות, ויש מרכיב עונתי שיכול להיות הגיבור של המתכונים שלך: ויטמינים פטריות.
גלה כיצד מזון יוצא דופן זה יכול להביא יתרונות רבים לגוף שלך.
בעולם הצומח, אני פטריות הם באמת ייחודיים כשזה מגיע לתוכן של ויטמין D.
בעוד רבים מסתמכים על דגים שומניים או ב בֵּיצָה כדי לקבל את המנה היומית שלהם של ויטמין זה, כלומר פטריות הם מציעים אלטרנטיבה מצוינת, במיוחד אם אתה צמחוני או מחפש לגוון את התזונה שלך.
ערכים תזונתיים מפתיעים
על פי המחקר האחרון, 100 גרם של שנטרל o שנטרל גולמי הם מספקים כ 5.4 מיקרוגרם של ויטמין D. ערך זה, למעשה, גבוה מזה של טוּנָה מְשׁוּמָר.
זנים אחרים של פטריות כגון מוריל היי פטריות פורצ'יני הם גם עשירים, מציעים בהתאמה 5.1 מיקרוגרם ה 3.1 מיקרוגרם.
נצלו את היתרונות של עונות השנה
סתיו וחורף הם העונות האידיאליות לנצל אותן פטריות טריות נמצא בשווקים. קדימה פטריות פורצ'יני כֹּל שנטרלכל מגוון מוסיף נופך מיוחד למנות שלך.
נסה להכין אותם פנימה קְטִיפָתִירטבים או במחבת כדי ליהנות מהם במיטבם.
הטעם העשיר והאדמתי שלהם הופך את i פטריות מרכיב רב תכליתי שיכול בקלות להעשיר את לְהַדבִּיקללוות בשרים או לאזן את סלטים.
כמה עצות קולינריות
כדי להשיג מקסימום יתרונות תזונתיים, רצוי לבשל את פטריות בשמש, מאזחשיפה לקרני UV מגדיל את התוכן שלו ויטמין D.
הטריק הקטן הזה יכול לעשות הבדל גדול ברמות התזונתיות של המנות שלך.
לבסוף, הקפידו לבחור פטריות טריות ומגיעות ממקורות בטוחים.
זכור כי ה ויטמין D זה לא הרכיב התזונתי היחיד שמסופק על ידי פטריות; הם מכילים גם ויטמינים רבים אחרים ו מינרלים הטבות.