5 מתכוני פנקייק שיכבשו לכם את החך!

13/11/2024
//
Hayyim Josephs

אֲנִי פנקייקים הם ארוחת בוקר קלאסית שכבשה את לבם של אנשים ברחבי העולם. התענוגות הרכים הללו, שמקורם בצפון אמריקה, הפכו לעיקר בתרבויות רבות בשל הרבגוניות והפשטות שלהם.

עם רק כמה מרכיבים בסיסיים, אתה יכול ליצור מגוון אינסופי של טעמים ומרקמיםמה שהופך אותם לבחירה מושלמת לכל אירוע.

גלו איתנו את ההיסטוריה, טיפים להכנה, וקבלו השראה מחמישה מתכונים טעימים שיהפכו את השולחן שלכם למסע קולינרי.

קצת היסטוריה

לפנקייק, המכונה גם פנקייק, יש מקורות עתיקים, עם וריאציות המתוארכות לאחור אלפי שנים. היוונים והרומאים הקדמונים הכינו גרסאות ראשוניות של הקינוחים הללו, אבל זה בצפון אמריקה שהלביבות מצאו את צורתן המודרנית.

כיום, הם אהובים ברחבי העולם ולעתים קרובות מוגשים עם מגוון רחב של תוספות, מסירופ מייפל קלאסי ועד פירות טריים ורפרפרות.

טיפים להכנה מושלמת

כדי להשיג פנקייק אוורירי וטעים, חשוב לבצע כמה טכניקות מפתח:

  • אל תערבב יתר על המידה את הבצק; גבשושיות קלה זה נורמלי.
  • נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות לפני הבישול.
  • השתמשו במחבת טפלון חמה כדי להשיג השחמה אחידה.
  • הופכים את הלביבות רק כאשר מופיעות בועות על פני השטח.

טיפים לבחירת מרכיבים

איכות המרכיבים משחקת תפקיד מהותי בתוצאה הסופית. הנה כמה הצעות:

  • בחרו קמח איכותי לבצק אחיד.
  • בחר חלב מלא למרקם עשיר יותר.
  • השתמש בביצים טריות לטעם הטוב ביותר.

שימור

אם נשארו לכם פנקייק, תוכלו לאחסן אותם בקלות:

  • עוטפים אותם בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 2-3 ימים.
  • לאחסון ארוך יותר, מקפיאים את הלביבות מופרדות על ידי גיליונות נייר אפייה.
  • מחממים שוב בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.

מתכוני פנקייק

פנקייק קלאסי

  • 200 גרם קמח 00
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה מומסת
לִקְרוֹא  האם אתה חושד בבעיית שתייה? גלה כיצד רמות טווח GT יכולות לחשוף זאת!

הֲכָנָה:

  • בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
  • בקערה אחרת טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב והחמאה המומסת.
  • מערבבים את החומרים הנוזלים עם החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  • מחממים מחבת טפלון ויוצקים מצקת של בלילה לכל פנקייק.
  • מבשלים עד להופעת בועות ואז הופכים לבשל את הצד השני.

פנקייק אוכמניות

  • אותם מרכיבים כמו פנקייק קלאסי
  • 100 גרם אוכמניות טריות או קפואות

הֲכָנָה:

  • מכינים את הבצק לפי המתכון לפנקייק קלאסי.
  • מוסיפים את האוכמניות לתערובת ומערבבים בעדינות.
  • מבשלים פנקייקים כמתואר לעיל.

פנקייק שוקולד

  • 180 גרם קמח 00
  • 20 גרם אבקת קקאו מריר
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס

הֲכָנָה:

  • מערבבים בקערה קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
  • בקערה אחרת טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב והחמאה המומסת.
  • מערבבים את החומרים הנוזלים עם החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
  • מבשלים את הלביבות במחבת טפלון כמתואר למעלה.

פנקייק אל בננה

  • 200 גרם קמח 00
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 בננות בשלות, מעוכות

הֲכָנָה:

  • בקערה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח.
  • בקערה אחרת טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב, החמאה המומסת והבננות המעוכות.
  • מערבבים את החומרים הנוזלים עם החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  • מבשלים את הלביבות במחבת טפלון כמתואר למעלה.

פנקייק מקמח מלא

  • 150 גרם קמח מלא
  • 50 גרם קמח 00
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה מומסת

הֲכָנָה:

  • מערבבים בקערה את הקמחים, הסוכר, השמרים והמלח.
  • בקערה אחרת טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב והחמאה המומסת.
  • מערבבים את החומרים הנוזלים עם החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  • מבשלים את הלביבות במחבת טפלון כמתואר למעלה.
לִקְרוֹא  3 מתכוני שוקו חם טעימים לסתיו חביב

עם המתכונים האלה, יש לך מגוון אפשרויות כדי לספק כל חיך. בין אם אתם מעדיפים את הקלאסיקה או רוצים להתנסות בטעמים שונים, פנקייקים הם הקנבס המושלם ליצירתיות קולינרית. תהנה מהארוחה שלך!

Hayyim Josephs

חיים ג'וזפס הוא יוצר תוכן שמחבר בין עולם הלייף-סטייל לבין הדיגיטל, תוך כדי שיתוף תגליות יום-יומיות ומידע חדשני על מדיה חברתית, אפליקציות ניידות וסמארטפונים. בכתיבתו הוא מביא זווית אישית וחמימה לכל נושא, יוצרת חיבור קרוב עם קהל הקוראים. חיים מוביל את הקוראים לעולם שבו הטכנולוגיה והחיים משתלבים בהרמוניה.

Scroll to Top