ה פחיות אוכל הם מאפשרים לנו להיות זמינים מרכיבים מעשיים וניידים בקלות, אבל כמה פעמים שאלתם את עצמכם אם זה באמת נחוץ לִשְׁטוֹף מזון מאוחסן לפני השימוש בהם?
תגלו שמאחורי הפעולה הפשוטה הזו, יש מניעים הנוגעים לא רק ל הַצדָעָה אלא גם את הִתלַהֲבוּת מהמנות שלך!
המשך לקרוא כדי לגלות אם שטיפה היא שלב חיוני בשגרת הבישול שלך.
רבים מאיתנו רגילים לגלות מחדש מזונות בתוך הפחים מטעמי נוחות וא חיסכון כלכלי. אבל הנקודה הבסיסית היא נוזל השימור שאנו מוצאים בתוכו.
תמיסת מלח זו, הידועה גם בשם מֵי מֶלַחלעתים קרובות מכיל כמויות גבוהות של מלח משמש להארכת חיי המוצר ולשמירה עליו טְרִיוּת.
שיקולי בריאות
הסיבה הראשונה שבגללה אתה צריך לשקול לשטוף את האוכל שלך היא הַצדָעָה. למי שסובל בעיות לב וכלי דם או צריך לעקוב אחר הצריכה שלך נַתרָןשטיפת מזונות יכולה להפחית משמעותית את תכולת המלח.
הנוהג הזה הוא מוּמלָץ כדי להגן עלינו מפני סיבוכים בריאותיים קשור לצריכת נתרן מוגזמת.
בעיות עיכול
מאכלים מסוימים, במיוחד קטניות לָבוֹא שעועית וחומוסמאוחסנים בנוזלים המכילים גם סוכרים מורכבים, שעלולים לגרום בעיות עיכול לָבוֹא נְפִיחוּת ה הֲפָחָה.
שטיפת קטניות היטב מסייעת להפחית את ההשפעות הללו, ומבטיחה א עיכול קל יותר.
חריגים: מתי להימנע משטיפה
לא צריך לשטוף את כל המזונות המשומרים. לדוגמה, אני פירות משומרים הם טבולים בסירופים דִברֵי מְתִיקָה שמטרתם לשמר את שלהם הִתלַהֲבוּת.
על ידי שטיפת הפירות האלה, תאבד הרבה מהם מְתִיקוּת ה מִרקָם מְקוֹרִי. אז זכרו, לא הכל צריך לשטוף!
קרא את התוויות
לפני השטיפה, תסתכל עלמַדבֵּקָה של האריזה. ייתכן שתמצא אינדיקציות כמו "ללא נתרן"או"מוכן לשימוש", מה שמקל עליך את ההחלטה.
קריאה בעיון של התווית יכולה לעזור לך להבין אם השטיפה היא אמיתית הֶכְרֵחִי.