העולם של pesci הוא מרתק ומגוון, ואחד ההיבטים המסקרנים הוא ההבחנה בין דגים רזים ה דגים שומניים.
האם אי פעם תהיתם מה עושה אותם כל כך ייחודיים ומהם יתרונות תזונתיים מכל אחד?
בואו לגלות ביחד וללמוד לבחור את סוג הדג המתאים ביותר לצרכים התזונתיים שלכם.
להבין את ההבדל
אֲנִי דגים רזים הם אלה המכילים פחות מ 3% של שומן, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור דיאטות דלות קלוריות. כמה דוגמאות כוללות את בַּקָלָהה יָחִיד ואת בקלה צפונית.
דגים אלה עשירים ב חלבונים ה מינרלים חיונייםאבל יש להם א תוכן נמוך של חומצות שומן אומגה 3.
מצד שני, אני דגים שומניים כמו ה סַלמוֹן,איל טוּנָה ואת סַרדִין מכילים יותר מ 10% של שומנים.
לדגים אלה יש מרקם מוצק יותר ויכולים לספק א מקור טוב שֶׁל אומגה 3ידועים בהשפעותיהם חִיוּבִי על בריאות לב וכלי דם.
יתרונות בריאותיים
אֲנִי דגים רזים הם מושלמים למי שמחפש לשלוט בשלהם מִשׁקָל מבלי להקריב את הצריכה של רכיבי תזונה חיוניים.
יתר על כן, הם מכילים ויטמינים ה מינרלים כמו סלניום וזרחן. שֶׁלָהֶם בשר עדין דורש אחד בישול עדין כדי לא לאבד טעם וחומרים מזינים.
אֲנִי דגים שומנייםבזכותם ריכוז גבוה שֶׁל אומגה 3הם בני ברית שלנו הַצדָעָה.
חומצות שומן אלו מפגינות גם תכונות אנטי דלקתי שיכול לתמוך ב רווחה כללית ולשפר את תפקוד המוח.
אתה יכול לבשל אותם בדרכים שונות, מ נָא אל עַל הָאֵשׁלקבלת טעם מקסימלי.
בחר את הדג הנכון
על פי ה תוכנית בריאות תזונה לאומיתרצוי לצרוך את pesce לְפָחוֹת פַּעֲמַיִם לשבוע, לסירוגין דגים רזים ה דגים שומניים.
גישה זו מאפשרת לך ליהנות יתרונות משתי הקטגוריות, תוך שמירה על אחת דִיאֵטָה מגוון ובריא. שקול גם לשלב צריכה עם סרדינים משומריםעשיר בחומרים מזינים וקל לצריכה.