האם אתה מאהב של גְבִינָהאבל האם תמיד האמנת שזה אויב הבריאות שלך? זה הזמן לבדוק את האמונות שלך!
הגבינה נחשבת לעתים קרובות למזון שיש להימנע ממנו בשל תכולת השומן והקלוריות הגבוהה שלו, לגבינה יש לא רק טעם שאי אפשר לעמוד בפניו, אלא גם יתרונות בריאותיים בלתי צפויים ומתועדים.
גלה כיצד מוצר החלב הטעים הזה יכול לשחק תפקיד מַכרִיעַ בשיפור הרווחה שלך.
האמת על התוכן התזונתי של גבינה
רבים נמנעים מצריכת גבינה בשל תכולת הקלוריות שבה; למשל, ה קַמֶמבֶּר יכול להכיל עד 361 קלוריות ל-100 גרם, בעוד שה מָחוֹז זה אפילו עולה על 400.
עם זאת, צמצום הגבינה רק לנושא הקלוריות הוא פשטנות יתר.
אחת ההפתעות הגדולות היא שלמרות היותה עשיר בשומן ה מְכִירָהגבינה מציעה מספר יתרונות שאין להתעלם מהם.
בעל ברית ללב
בניגוד למה שנהוג לחשוב, גבינה יכולה למעשה לשפר את בריאות הלב וכלי הדם.
לפי אחד סטוּדִיוֹ צוטט על ידי מומחי תזונה, אלה שצורכים גבינה באופן קבוע ואחרים מוצרי חלב מותססים אוהב את זה יוֹגוּרט מפחית את הסיכון לשבץ ב-20%.
הגילוי המדהים הזה נובע מ מַטרִיצָה של הגבינה, מורכבת מ כַּדוּרֶגֶלחלבונים ומולקולות חלב, הפועלות על ידי פיצוי על ההשפעה השלילית של שומנים אחרים.
כוחה של פרוביוטיקה
גבינה עשירה ב פרוביוטיקהאלה בַּקטֶרִיָה שרבים מאיתנו מחפשים במוצרים מותססים כגון מיסו o ל כְּרוּב כָּבוּשׁ.
למיקרואורגניזמים אלו תפקיד חיוני בשמירה על בריאותנו מערכת העיכולייצור חומרים אנטי דלקתי מה שיכול להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
צריכה מתונה היא המפתח
למרות היתרונות הרבים, לא כדאי להגזים עם גבינה. המינון המומלץ הוא שתי מנות של 30 גרם ליום.
כך ניתן יהיה ליהנות מטעם הגבינה הטעים בכל יום תוך שמירה על הטעם מוּדָעוּת לכבד תזונה מאוזנת.